Kunstenaarsverklaring (artist statement)

Schilderen betekent voor mij: mezelf uitdrukken op een manier die mij veel voldoening en rust geeft. Sinds ik de vele gezichten van kanker van heel dichtbij heb gezien, staan merktekens en afdrukken centraal in mijn werk.

Mijn schilderijen geven uitdrukking aan de manier waarop gebeurtenissen en ervaringen, ons en onze omgeving vormen. Uitdagingen en tegenslagen zijn inherent aan het leven, maar schoonheid kan nog steeds worden gevonden, zelfs op heel onverwachte plaatsen. Ik hou ervan om de aard van die schoonheid vast te leggen, maar ook zijn onvolkomenheden, zijn onregelmatigheden en zijn littekens.

Een leeg schilderdoek zo transformeren dat het mijn ervaringen en mijn ideeën weergeeft, dat is een mijn grote uitdaging. Indrukken worden vastgelegd door de bewegingen van mijn schildersmateriaal, zoals borstels en paletmessen, wanneer die mijn canvas raken. Ook de gebruikte texturen en kleuren bepalen de toon van mijn werken. Ik haal veel voldoening uit het experimenteren met verschillende media in mijn atelier.