3 kleurencombinaties op basis van ‘Kain’-schilderijen

Wie al eens een kijkje heeft genomen in de galerij van mijn abstracte schilderijen, heeft het waarschijnlijk al opgemerkt: ik werk graag met aardekleuren. Daarnaast bevatten veel van mijn schilderijen ook blauwe tinten (de kleur van de lucht en het water). Hoewel ik in het verleden ook wel eens felle kleuren heb gebruikt, gaat mijn voorkeur meestal uit naar ingetogen, neutrale kleuren.

Wat betreft textuur (of reliëf), ga ik dikwijls wel helemaal los. Ik hou heel erg veel van textuur!

In deze blogpost toon ik jullie 3 zeer mooie kleurcombinaties op basis van detailfoto’s van mijn schilderijen. Deze kleurpaletten genereer ik met een appje genaamd ‘Coolors’. Hiermee kan je uit foto’s kleuren selecteren.

Laat je inspireren door deze bijzondere kleurpaletten: pas ze toe in je favoriete ruimte en geeft met deze prachtige kleuren je interieur een elegante uitstraling!

Kleurencombinatie 1 (bruin, grijs en blauw)

In onderstaand schilderij (detail) hebben bruine en blauwe kleuren zich nat-in-nat met elkaar vermengd tot subtiele groene tinten.

Kleurenpalet 2 met beige, bruin en subtiele groen
In kleurenschema 3 overheersen blauwe en bruine tinten

3 gedachtes over “3 kleurencombinaties op basis van ‘Kain’-schilderijen

  1. Je gebruikt een fantastisch kleurenpalet! Proficiat met je zeer mooi werk!

Reacties zijn gesloten.